Kanapės žiedas aliejus išgaunamas mūsų spaudykloje tik šalto spaudimo būdu, iš kanapių sėklų. Aliejus spaudžiamas kelios dienos prieš parduodant, todėl pirkėjas gauna visada šviežų ir gyvą produktą – tokį, kokį žmonės naudodavo senovės Lietuvoje.
Produkto gamybos technologija atitinka senasias tradicijas, nenaudojant jokių filtrų, leidžiant aliejui naturaliai nusistovėti, taip išsaugant maistingas medžiagas. Norit išsaugoti aliejų ilgiau šviežia, pilstome į specialią aukštos kokybės tarą, atsipindinčią saulės spindulius. Tai lengvo, švelnaus skonio produktas primenantis riešutų skonį kurį galima panaudoti labai plačiai.
Puikus priedas pagardinti ir praturtinti maistingomis medžiagomis
· Salotas
· Trintas sriubas
· Košes
· Vaisių / daržoviu sultis
· Padažus
· 1-2 arbatinius šaukštelius kasdien prieš maistą
Kanapiu seklu aliejus turi 4 kartus daugiau polinesočiųjų rugščių (Omega 3&6) rugsciu nei zuvu taukai, bei 24 kartus daugiau nei alyvuogiu aliejus. Ir yra daugiausiai omega3 turintis kulinarinis aliejus.
Po atidarymo patariama aliejų suvartoti per 1-2 mėn – taip įsisavinant naudingąsias medžiagas. Kaitinamas aukštesnėje temperatūroje nei 70C, praranda savo gerąsias savybes.
Aliejų laikyti šaldytuve, arba tamsioje vietoje.