Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su "Kanapės žiedas" slapukų politika. Daugiau informacijos

Maistas

Lukštentos kanapių sėklos

Lukštentos kanapių sėklos laikomos vienu iš vertingiausių maisto produktų žemėje. Tai mechaniniu būdu atskirti sėklų branduoliai nuo lukšto nenaudojant jokių chemikalų, papildomų priedų ar didesnės nei 40 laipsnių temperatūros. Šis supermaistas pasižymi kreminiu, riešutus primenančiu skoniu, bei maistinių medžiagų gausa. Lukštentų kanapių sėklose gausu, vitaminų, mineralų bei nepakeičiamų polinesočiųjų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, kurios būtinos palaikyti sveikas organizmo funkcijas. Taip pat jos yra labiausiai tinkamos žmogaus organizmui įsisavinti-turi 3:1 rūgščių santykį. Šį augalinės kilmės produktą sudaro daugiau nei 30% baltymų, todėl tai dažnai pasirenkamas produktas žmonių mėgstančių aktyvų gyvenimą ar propoguojančių vegetarišką ar veganišką mitybą. Lukštentos kanapių sėklos plačiai panaudojamos virtuvėje. Pusryčiai – energija nuo ankstaus ryto pagardinant: jogurtą, košę, vaisių ir daržovių sultis/kokteilius, sausus pusryčius. Pietūs – skanus ir sveikas priedas prie: salotų, sriubos, padažų, vaisių. Vakarienė – maistingas, skanus vakarienės pagardas prie: troškinio, užtepėlių ar kiaušinienės. Tinka vegetarams ir veganams. Taip pat šios sėklos be gliuteno, mielių ir GMO. Lukštentos kanapių sėklos yra natūralus proteino šaltinis. Tai puikus maistas sportuojantiems! Atidarytą indelį laikyti šaldytuve. Suvartoti per mėnesį po atidarymo.

Aliejus

UAB „Kanapės žiedas“ aliejus yra spaudžiamas mūsų spaudykloje šalto spaudimo būdu, iš ekologiškai užaugintų kanapių sėklų. Aliejus spaudžiamas kelios dienos prieš parduodant, todėl pirkėjas gauna visada šviežią ir gyvą produktą – tokį, kokį žmonės naudodavo senovės Lietuvoje.

Produkto gamybos technologija atitinka senąsias tradicijas, nenaudojant jokių filtrų, leidžiant aliejui naturaliai nusistovėti, taip išsaugant maistingas medžiagas. Norit išsaugoti aliejų ilgiau šviežią, pilstome į specialią aukštos kokybės tarą, atsipindinčią saulės spindulius. Tai lengvo, švelnaus skonio produktas primenantis riešutų skonį, kurį galima panaudoti labai plačiai.

Puikus priedas pagardinti ir praturtinti maistingomis medžiagomis

· Salotas;
· Trintas sriubas;
· Košes;
· Vaisių / daržovių sultis;
· Padažus;
· 1-2 arbatinius šaukštelius kasdien prieš maistą;

Kanapių sėklų aliejus turi 4 kartus daugiau polinesočiųjų rugščių (Omega 3 ir Omega 6) rūgščių nei žuvų taukai, bei 24 kartus daugiau nei alyvuogiu aliejus. Ir yra daugiausiai omega3 turintis kulinarinis aliejus.

Kanapių arbata

Aromatinga, švelnaus skonio arbata iš kanapių žiedų. Patikimuose Lietuvos ūkiuose užauginta ir rankomis surinkta arbata pasižymi gaiviu, švelniu skoniu. Puikiai tinka gerti prieš miegą arba po aktyvios veiklos. Paruošimas: 1 l vandens reikia 2-3 g kanapių arbatos. Optimalus arbatžolių kiekis vienam puodeliui – 0,5 g arba 1 arbatinis šaukštelis. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždengę palaikykite 4-6 minutes (pagal skonį), kad atsiskleistų visos gerosios žolelių savybės ir išsiskirtų eteriniai aliejai. Jei mėgstate saldžiau – gardinkite medaus šaukšteliu. Arbatžoles galima naudoti iki 2 kartų.

Apie įmonę

Daugiau

Ką mes siūlome

Daugiau

Nuo dirvožemio iki supakavimo

Daugiau